Grafik Tasarım ve Fotoğraf Alanı

12.12.2012 6300

     Alanın Amacı: Grafik ve Fotoğraf alanı altında yer alan dallarda, sektörün ihtiyaçları bilimsel ve teknolojik gelişmeler doğrultusunda gerekli olan mesleki yeterlikleri kazandıran nitelikli meslek elemanlarını yetiştirmek amaçlanmaktadır. 
   

     Alanın Tanımı: Grafik ve Fotoğraf alanı, Grafik, Fotoğraf Çekim, Fotoğraf Baskı dallarının yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim programlarının tümüne verilen genel isimdir. 

 GRAFİK VE FOTOĞRAF ALANI DAL PROGRAMLARI 
1- Grafik 
2- Fotoğraf Çekim 
3- Fotoğraf Baskı

Grafik ve Fotoğraf alanı altında yer alan dallarda, sektörün ihtiyaçları bilimsel ve teknolojik gelişmeler doğrultusunda gerekli olan mesleki yeterlikleri kazandıran nitelikli meslek elemanlarını yetiştirmek amaçlanmaktadır. 
   

     Alanın Tanımı: Grafik ve Fotoğraf alanı, Grafik, Fotoğraf Çekim, Fotoğraf Baskı dallarının yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim programlarının tümüne verilen genel isimdir. 

 Diploma almaya hak kazanan öğrenci, Temel Yeterlilik Sınavı (TYT) sonuçlarına göre alacağı taban puan ile eğitim fakültelerinin resim, heykel,grafik alanı öğretmenliği ile güzel sanatlar fakültelerinin iç mimari,resim,heykel,seramik,vb. bölümlerinin yetenek sınavlarına giriş hakkı kazanır ve öğrenci okulunda kazandığı alan yeterliliğine dayalı olarak yapılan bu sınavları kazanarak 4 yıllık üniversite öğretimine başlayabilir. 

 

Öğrenciler Lise eğitimi sonrasında meslek yüksek okullarının aşağıda belirtilen bölümlerine sınavsız geçiş yapabilirler: Fotoğrafçılık, Fotoğrafçılık ve Kameramanlık, Grafik Tasarımı, Halıcılık ve Desinatörlüğü, Matbaacılık Mimari ve Dekoratif Sanatlar, Serigrafi Tasarım ve Basım Yayıncılığı, Açıkhava Reklâm Ürünleri ve Serigrafi, Cam-Seramik, Çini İşlemeciliği, Tasarım ve Basım-Yayımcılık, Endüstriyel Seramik, Seramik, Halıcılık ve Desinatörlüğü, Mimari Dekoratif Sanatlar.

05-07-202205-07-202205-07-202205-07-2022